Bohužel, ani v letošním roce se nedočkáme MS FCI agility. Toto rozhodnutí zveřejnil pořadatel na své facebookové stránce ve středu 28.4.2021.

Mezi hlavními důvody uvedl současnou situaci ve světě, zasaženém nemocí Covid-19.

„Téměř ve všech evropských zemích existují nějaká omezení závodů a cestování, v mnoha zemích se nezávodí od podzimu minulého roku, četná jsou i omezení tréninku psů, případně není možné trénovat v uzavřených prostorech,“ píše se mimo jiné v odůvodnění. V potaz je brán i fakt, že se omezení v různých zemích liší a tím vznikají pro účastníky nerovné podmínky pro přípravu…

S ohledem na vyjmenované skutečnosti se pořadatelský tým společně s estonským kennel klubem rozhodl neuspořádat MS FCI agility 2021. Věříme, že s námi budete souhlasit, že v současné situaci není možné uskutečnit mistrovství na úrovni, kterou si zaslouží. Děkujeme za pochopení a snad se brzy někde ve zdraví setkáme,“ zakončuje pořadatel své sdělení.

Připomeňme jen, že v estonském Tallinnu se mělo konat již odložené MS FCI 2020. Následující MS FCI agility je plánováno na 29.9. – 2.10.2022 v Rusku a v roce 2023 se vrátí opět k nám do Liberce.